C/. de l'Empordà, 2 Polígon Ind. El Congost 08403-GRANOLLERS

93 843 40 05 info@verdmon.com

Guia responsabilitats gestió fibrociment

Un ajuntament, per la teoria de les finestres trencades, no es pot permetre abocaments incontrol·lats de fibrociment en el seu municipi.

Avui en dia ja podem dir que tothom coneix la perillositat del fibrociment i el seu contingut amb fibres d’amiant, també que aquest mineral és cancerigen, i la quantitat de notícies envers això envaeixen les notícies en la premsa diària deixant-ho palès.

No obstant sovint ens trobem deixalles d’aquests materials abocats al costat dels contenidors de brossa, i és que el seu productor ho ha deixat al terra, el més proper possible al contenidor, com volent deixar implícit a la brigada que allò és un abocament que ha de ser retirat de manera especial.

I es clar …. la brigada arriba. En aquest moment l’ajuntament té un problema, doncs la retirada d’aquests materials no poden ser portats a terme per part de personal no qualificat, i que no prengui les mesures de protecció adients per al seu tractament, però per altra banda, i tenint en compte la teoria de les finestres trencades, l’ajuntament no pot permetre que aquest abocament s’eternitzi, precisament per evitar més abocaments de la mateixa naturalesa en d’altres contenidors.

Així doncs que fer amb aquests residus? Com actuar davant d’ells? Quines son les responsabilitats del ajuntament i del tècnic de medi ambient?

Hem volgut donar respostes a tot això, doncs rebem contínuament dels ajuntaments, a través dels seus tècnics responsables, aquests dubtes i preguntes. Per això hem fet una guia de la correcta gestió dels residus de fibrociment i les seves responsabilitats, encarat especialment als tècnics mediambientals municipals, el qual esperem que els ajudi en aquest tema.

portadaguiagestio

Ús de galetes

Com la majoria de planes d'Internet, aquest lloc web fa servir galetes per a millorar la vostra visita fent els processos més ràpids. Premeu acceptar per treure de pantalla aquest missatge i per donar el vostre consentiment a la acceptació de les galetes i la nostra política de galetes, Avís legal de la web

ACEPTAR
Aviso de cookies