C/. de l'Empordà, 2 Polígon Ind. El Congost 08403-GRANOLLERS

93 843 40 05 info@verdmon.com

Responsabilitats del tècnic municipal

Com a complement en allò descrit en la nostra Guia de Responsabilitats de Gestió del Fibrociment, en el seu apartat de responsabilitats del tècnic municipal, comentar que recentment hem trobat una notícia en la xarxa que demostra, una vegada més i senta novament jurisprudència, al respecte d’aquestes possibles responsabilitats:

La notícia explica com L’Audiència Provincial de Palència ha ratificat una sentència dictada al Març per el jutjat Penal de Palència que va condemnar al batlle de la població de San Mamés del Campo a la pena de tres mesos de presó i 540 € de multa com autor responsable d’un delicte contra els drets dels treballadors amb un delicte de lesions imprudents.

La sentència considera provat que l’acusat, batlle de la població, i en tal condició, va llogar una plataforma elevadora mòbil de personal per pintar la façana de la església, feina que va realitzar E.A.M. contractat com a peó netejador a temps parcial i amb jornada setmanal de 12 hores i una antiguitat de 16 dies. El treballador va patir una lesió al bolcar-se la PEM amb la que realitzava les feines de extreure unes teules que estaven a punt de caure de la teulada de l’església, per motius diversos com l’acumulació extra de pes en la cistella i la mala localització de la mateixa (ni tan sols es va posar la plataforma de manera anivellada). (Veure detalls en la notícia original)

La magistrada considera que l’acusat, en quant a batlle que va contractar al treballador per realitzar diverses feines, tenia la consideració de comandament i per tant li corresponen les funcions en matèria de Seguretat i Salut, estant obligat legal i normativament a facilitar i exigir al treballador el compliment de les normes de prevenció de riscos laborals, i sobretot estava obligat al compliment del deure de controlar i vigilar que les feines es fessin sota aquestes premisses (deure de «in vigilando»).

Com a terme de rellevant importància per al tema que ens ocupa, comentar que la audiència provincial ha decidit inculpar al batlle de la població al no existir en l’ajuntament cap altra persona encarregada de les obres i de la seguretat de les mateixes.

Segons això es confirma allò descrit en el nostre document, on comentàvem que la responsabilitat final de les negligències portades a terme per la brigada municipal, pot arribar a recaure sobre el tècnic municipal si aquesta persona és la figura responsable directa del comandament del personal en ella inclosa, i és per això que la figura del Tècnic de Medi ambient Municipal, pot tenir les responsabilitats de les males praxis de la brigada municipal en matèria de PRL.

«Gracies a prevencionar.com, plataforma de la publicació original de la notícia«

Ús de galetes

Com la majoria de planes d'Internet, aquest lloc web fa servir galetes per a millorar la vostra visita fent els processos més ràpids. Premeu acceptar per treure de pantalla aquest missatge i per donar el vostre consentiment a la acceptació de les galetes i la nostra política de galetes, Avís legal de la web

ACEPTAR
Aviso de cookies