C/. de l'Empordà, 2 Polígon Ind. El Congost 08403-GRANOLLERS

93 843 40 05 info@verdmon.com

Obra amb tall de canonada de fibrociment

Segons el RD 396/2006 que regula les operacions amb amiant, aquest ha de ser retirat sempre sense alterar la seva integritat física. Aquesta és una manera de prevenir la dispersió de fibres al ambient, no obstant de vegades no hi ha cap altra manera de fer-ho, i per tant s’ha de trencar o tallar.

Aquests trencaments o talls han de ser portats a terme sota uns protocols de treball tant escrupolosos com segurs, de manera que aquesta dispersió de fibres estigui controlada. A més per a fer-ho sense contravenir la legalitat han d’estar aprovats en el pla de treball en qüestió.

A Verdmon tenim aprovat el trencament i tall de dipòsits i canonades, sempre que sigui absolutament necessari i sota un acurat protocol de treball descrit en el nostre pla de treball genèric aprovat.

El problema pot venir quant l’espai a portar-lo a terme és molt petit, doncs llavors la mínima concentració de fibres a l’ambient surt reflectida en el filtre de la presa de mostres del mesurament ambiental posterior a les feines, deixant l’espai compromès.

Recentment hem fet una feina d’aquestes característiques: Varem haver de tallar una canonada de fibrociment en una cambra d’uns 15 m3 per a substituir-la sense contaminar l’espai ni la cambra d’accés a la mateixa. Quines son les mesures de seguretat que es varen prendre per a assolir aquesta fita? Us les mostrem a continuació:

  • Muntem la Unitat de Descontaminació davant la porta de la cambra de l’actuació i precintem tot el voltant, per que el depressor instal·lat en la UD creï una corrent d’aire des de la cambra cap als 12 filtres del depressor.
  • El tall de la canonada es fa amb serra manual, amb molta cura i amb aportació contínua de líquid encapsulant i aspiració amb aspirador absolut equipat amb filtres HEPA.
  • Un cop extreta la canonada, aquesta s’embolcalla amb plàstic doble de gruix suficient i un cop fet el paquet es retira de la cambra a través de la unitat de descontaminació. Aquest paquet es descontamina amb la dutxa abans de sortir a l’exterior (el treballador no surt a la cambra exterior per no contaminar, es limita a espitjar el paquet fora de la UD sense sortir-ne).
  • Al final de les feines s’aspira tota la cambra, es descontamina el terra i parets de manera acurada i es fa el mesurament ambiental.

La cambra va romandre tancada i senyalitzada amb el cartell de perill per amiant fins la rebuda dels resultats del laboratori, que en aquest cas varen ser favorables, i per tant es va poder demostrar que l’espai estava descontaminat.

Ús de galetes

Com la majoria de planes d'Internet, aquest lloc web fa servir galetes per a millorar la vostra visita fent els processos més ràpids. Premeu acceptar per treure de pantalla aquest missatge i per donar el vostre consentiment a la acceptació de les galetes i la nostra política de galetes, Avís legal de la web

ACEPTAR
Aviso de cookies