C/. de l'Empordà, 2 Polígon Ind. El Congost 08403-GRANOLLERS

93 843 40 05 info@verdmon.com

L’amiant a les festes nadalenques

Asbestos Snow box

Les festes de Nadal comporten sempre l’estrena de diferents pel·lícules a la gran pantalla. Algunes d’elles seran un èxit, d’altres no tant. Però si alguna cosa no es pot negar, és que ens influeixen d’una manera o una altra.

En les dècades de 1930-40 aquesta influència no va ser gens positiva, doncs per a simular la neu es feia servir pols d’amiant ….. i això va posar de moda la comercialització d’aquest producte per a les llars de molts països.

De entre totes les pel·lícules en les que es va emprar aquesta neu d’amiant, n’hi ha un parell de molt rellevants que amb el pas del temps han esdevingut clàssics del cinema nord-americà:

Wizard of Oz original poster
Cartell publicitari original de la pel·lícula

El mag d’Oz (The Wizard of Oz). Musical de 1939 amb Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, entre d’altres.

De totes les escenes memorables n’hi ha una en la que està nevant sobre els actors, i en la que ara sabent de que està feta aquesta neu…. mai podrem tornar a mirar de la mateixa manera.

Tot i que la mort de l’actriu Judy Garland va ser el 22 de Juny de 1969 per una sobredosi de les pastilles que prenia per dormir, el 1965 se li va diagnosticar Pleuritis, que és una inflamació de la pleura (cobertura pulmonar), patologia normalment provocada per la inhalació de fibres d’amiant.

tumblr_mhlt0hqLBu1r31wv0o1_500

Holiday Inn va ser un altre conegut musical amb Bing Crosby i Fred Astaire com a intèrprets. El compositor Irving Berling va ser l’encarregat de la banda sonora i les cançons per a la pel·lícula, la més coneguda de totes fou White Christmas, que us oferim aquí. (Vegeu-ne les imatges per conèixer l’abast del ús del amiant-neu)

L’ús de la neu d’amiant va acabar amb el començament de la segona guerra mundial, doncs es necessitava per als aïllaments de vaixells i avions. Tot i així gran quantitat de adornaments nadalencs, no només la neu de pols d’amiant,  varen quedar guardats en les llars d’arreu del mon per a ser emprats en anys successius. De tal manera que encara avui en dia, i en països molt tradicionalistes amb les seves costums com Anglaterra, el govern encara fa campanyes d’informació sobre la perillositat del seu ús, i de com i que fer per a rebutjar aquests productes de manera segura.

 Asbestos-snow

Ús de galetes

Com la majoria de planes d'Internet, aquest lloc web fa servir galetes per a millorar la vostra visita fent els processos més ràpids. Premeu acceptar per treure de pantalla aquest missatge i per donar el vostre consentiment a la acceptació de les galetes i la nostra política de galetes, Avís legal de la web

ACEPTAR
Aviso de cookies